Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2008 20:07 - Дали вашите родители са взели свръхдоза религия
Автор: pns666 Категория: Забавление   
Прочетен: 2736 Коментари: 4 Гласове:
0



Да започваме с поредната доза размисли и страсти. Този път обаче концепцията ще е малко по различна и няма да включва "поучителни послания вплетени в нереални сюжети и персонажи". За по интересно ще вземем нещо напълно реално и съществуващо и ще разсъждаваме върху него.

Макар да съм твърдо убеден че религията днес е един от най-големите парадокси на обществото една статия в интернет ме накара да се замисля. Затова и реших да споделя тълкуванието си върху изказаното.

Статията се нарича "Дали детето ви е Готик" или в оригинал "Is your child a goth" като под Готик се има в предвид терминът Готика напоследък доста популярен в много среди. Аз лично съм поддръжник на "Готиката и всичките и форми", но твърдо се разграничавам и от двете крайности, които спекулират с нея и идеите и - тези които я отричат, и тези които я приемат като смисъл на живота си. Ще пропусна предисторията на това "Какво животно е Готиката и в коя гора можем да го намерим", която ще оставя за накрая на поста си. Затова ще започна директно по въпроса.

"Дали детето ви е готик" е творение на една от многото по света църкви "Св. Мария" като лично моята интуиция ми подсказва, че става дума за американски католически храм. Статията е на английски затова ще дам възможно най-точни и неутрални преводи, върху които в последствия ще работя.

 

Дали вашето Дете е Готик?

 

Ако вашето Дете е Готик, променете го посредством Бог!

 

По надолу са изброени някои предупредителни знаци, с чиято помощ да определите дали вашето дете се е отклонило от Бог.

 

Готиката е особено тъмна и често опасна култура, към която за участие са предразположени много млади тийнейджъри. Готическата култура води млади, лесно възприемчиви съзнания към един въображаем свят на зло, тъмнина и насилие. Ако наличие са пет или повече от следващите фактори моля потърсете помощ веднага посредством консултации, молитва и родителска намеса за да отървете детето си от изкушенията на Сатаната:

 

- Често носи черно облекло.

Макар постоянното обличане на черни дрехи да не е от любимите ми, смятам че точно християнските католически свещеници нямат право да излизат с такъв аргумент. Те самите ходят в черно през по голямата част от времето. Явно Готика в тях кипи.

- Носи тениски с рокгрупи.

Представете си поклонници на дявола с тези ужасяващи образи на гърдите си: Рамщайн – отци наши на огъня адов подхранен с много нафта и бензин (битие 12 от албума Розенрот);  новия божи син живял в лишения и проповядващ Шейдистки учения – Еминем; демоните гротескни без ясен пол възпяващи Сатана във всеки текст Токио Хотел;

- Носи черен грим, червило или лак за нокти.

Не виждам как безвредно количество бои и оцветители може да продадат всичко свято в мен на дявола, но явно гримът като цяло е знак на дявола. Момичета, ходете грозни и негримирани в името на пуританската си чистота, която така или иначе сте загубили преди година.

- Носи странни сребърни бижута и символи. Някои от тях включват: обърнат кръст, пентаграм, пентакулум, египетски анк и други подобни символизиращи Сатаната.

Символите като пентаграм и обърнат кръст наистина се свързват със Сатанизма, но това крайно не важи за анк – символ на древен или пентакулум, което всъщност макар да има значителна прилика с пентаграма е просто обърната звезда с пет лъча.

- Показва интерес към татуировки и пиърсинг.

С това изказване току що като сатанисти бяха заклеймени всички моряци през последните няколко столетия, доста затворници, момичета с пиърсинги по ушите и пъпа, всички възможни племена с традиции да слагат пиърсинг и татуировки.

- Слуша музика с Готическо или каквото и да е друго несоциално звучене. (Мерилин Менсън заявява открито че е анти-христ и публично говори против Бог. Моля изхвърленте такива албуми и записи ВЕДНАГА.)

Добре хванахте ме,предполагам че да слушаш готик музика през по-голямата част от времето значи точно това – че принадлежиш към този стил.

- Общува с други хора които се обличат, държат и говорят естетически.

Естетиката не е нещо, което трябва да бъде свързвано със сатанизма, но да преговорим. Всеки опит на тийнейджърите да са естети трябва да се смята нещо зло и порочно. Да забравим за красивите чисти и изгладени дрехи, да забравим за сресването и миенето сутрин. Бог настоява да бъдем мизерни. Къпането вече е табу.

- Показва намаляващо внимание към интересите на масите, каквито са: Библията, молитвата, църквата и спорта.

Ето това вече е нахалство. Масите си падат по това да четат Библията, да се молят, да ходят на църква. Няма рисуване, няма писане, няма абсолютно никакви начини за забавление освен Църква и Спорт. Поне е признат спорта. Това е напредък.

- Показва засилващ се интерес към смъртта, вампирите, магията, окултното, вещерството и всичко друго въртящо се около Сатаната.

Ако сте родители и някой ден детето ви дойде при вас и се поинтересува къде са мъртвия му дядо и кучето, което доскоро беше наоколо, а сега лежи премазано в някоя шахта, заведете го веднага на църква. Ако не го направите скоро ще е сатанист. За останалото няма да коментирам – някои са за други против такова изказване.

- Взима дрога.

Не мисля че Сатаната би накарал младите да взимат дрога. Но да съгласен съм, че това е проблем, за борбата с когото е добре дошла дори и католическата църква. Макар и това да е да бориш огън с жупел.

- Пие алкохол.

Всички млади пият алкохол. Много малък е процента на тези, които не пият алкохол и странно защо но точно те са тези, за които определението сатанист важи повече. Е аз не пия, но нали точно аз от началото до сега съм написал Сатана повече пъти, от колкото който и да е друг. :D

- Е настроен(а) самоубийствено и/или е депресиран(а).

Проблемите за това идват от всякъде, но не и от ада. Следващия път преди да обвините детето си в Сатанизъм и поклонничество на злото, се поинтересувайте от личния му живот. Може би синът ви е бил заплашван и изнудван или бит. Може би пък дъщеря ви е била насилена, зарязана или публично подигравана. Проблемите може да са и във вас – вярващи на глупости родители без реална представа за семейството и нормалния живот.

- Се порязва, изгаря, или наранява по какъвто и да е начин. (Това е Сатанински ритуал който използва болката за отдалечаване от светлината на Бог и Неговата Божествена любов. Моля потърсете намеса в локалния мединцински център.)

Това е болестно състояние, а не обсебване от дявола.

- Оплаква се от скука.

Добре дошли на планетата на поклонниците на дявола. Търсете ни между Венера (кръстена на зло женско божество, символ на греховете) и Марс (кръстен на зло мъжко същество, символ на злото).

- Спи прекалено много или прекалено малко.

Сатанист е всеки, който се чувства уморен. Не подлежи на обсъждане. Съвет за децата и тийнейджърите – крийте прозяването си от мама и тате, ще бъдете анатемосани. Виждам осмия смъртоносен грях – прозяването във всичките му форми.

- Е буден особено много през нощта.

Нарича се силата на младостта. Спомнете си колко трудно сте заспивали, когато сте били млади, но не са ви наричали поклонници на злото нали.

- Изисква особено дълго да остава насаме.

Не знам защо, но някак си когато някой стане на 14-16 години и започва да му писва да стои до полата на мама и му се иска да постои надалеч от родителите си.

- Прекарва това време сам(а).

Явно църквата не позволява децата да са сами. Решението да ги предпазим от покварване е прост – всички да имат по две или повече деца. Така те никога няма да са сами.

- Изисква време насаме и в тишина. (Това е за да може да общува със зли духове посредством медитация.)

Деца това работи за вас. Следващия път, когато родителите откажат купон с приятели и силна музика кажете “а вие какво искате, да прекарвам това време насаме и в тишина”

- Настоява да прекарва време с приятелите си, непридружени от възрастен.

Представям си как навсякъде – по кафенета, дискотеки и клубове стоят родители – на трима души по една застаряваща лелка или плешив чичко.

- Отнася се неуважително към властта и нейните представители: учители, свещенници, монахини, възрасни.

Хората казват че каквото отношение видят в семейството, на това подражават. Изключвайки това има още милион причини като първата е бунта на тийнейджърите срещу всичко и всички.

- Държи се лошо в училище.

Дали това не е отново бунта.

- Държи се лошо вкъщи.

И тук отново.

- Яде прекалено много или малко.

“Край неблагодарни хлапета, няма да ядете повече, нахални сатанисти такива, не ви е срам!”

- Яде Готически храни. Пример са мюслите за закуска "Граф Дракула".

Представям си как изсушените изпечени парченца тесто и прясното мляко покварват милиони млади всяка сутрин.

- Пие кръв или проявява интерес към пиенето на кръв. (Вампирите вярват че това е начин да се сближиш със Сатаната. Това е едно от най опасните действия и трябва да бъде спряно възможно най-скоро.)

Да, да пиеш кръв е ужасно. Опасно е заради болести и такива неща. Практикува се от доста особени хора. Тук съм съгласен с църквата, пиенето на кръв не е най-нормалното нещо. А и ми беше вкусна само първите десетина пъти.

- Гледа кабелна телевизия или какъвто и да е друг умърсен медиен източник. (Моля консултирайте се в локалната църква кои програми са най-подходящи за вашето дете.)

Насилие, секс и грехове. Вярно е, налични са в много филми и предавания. Тук няма да споря толкова, само ще изброя няколко произволни думи: документален филм, Discovery, новини и спорт, който последно помня позволихте.

- Играе видео игри които съдържат насилие и ролево развиващ се сюжет.

Вярно е че насилието преобладава, но съществуват и различни логически игри, пъзели, стратегически и симулиращи различни неща като финансов мениджмънт, летене със самолет или плуване под вода.

- Използва интернет прекално много и често стои пред компютър.

Програмиране – свързано с дявола, гледането на филми, клипове и музика – свързано с дявола, интернет общуване посредством поща и чат – свързано с дявола. Ужас от колко много страни идват всички тези съблазни.

- Прави символи на Сатаната и/или грубо клати главата си на музика.

Дааааа! Ако две хиляди души на концерт вдигнат ръце към нощтното небе и поклатят глави, то тогава портите на Ада ще се отворят и цялото зло ще се изсипе на земята. Всъщност самия произход на знака с ръката е точно подигравателен, и целящ да усмее църквата и ограниченото и мислене.

- Танцува на музика по провокативен и сексуален маниер.

Всички форми на модерен балет включително и такива като този в “Шоуто на Слави” са поклонници на дявола.

- Проявява интерес към секса.

Нямам какво да кажа. Всеки сам ще си направи изводите.

- Маструбира.

Също нямам какво да кажа. Изводите са ваши.

- Е хомосексуален(хомосексуална) и/или бисексуален(бисексуална).

А пък аз мислих че “Хомосексуалистите по нищо не се различават от всички хора, затова не трябва да ги подиграваме и дискриминираме”. Всъщност трябва – те са сатанисти.

- Интересува се от опасни култове и секти. Примери: Сатанизъм, Сциентология, Философия, Паганизъм, Уика, Индуизъм и Будизъм.

И ето как те най-сетне ме довършиха. Сциентологията наистина е секта и е опасна, тук съм съгласен с две ръце, но Философията, Индуизма и Будизма – що за глупости и простотии – започвам да си мисля че изпаренията от свещи и миропомазвания са ви дошли в повече, ами целия този изсмъркан тамян. Хора, вие наистина се сбъркахте тотално – Философията е наука просъществувала още от времето на Древна Елада а може би е и по-стара от нея. А Индуизма и Будизма – световни религии признати наравно с вашата проклета измислица, пълна с парадокси. Засрамете се. Затова никой не стъпва в цървките ви, затова всеки се отрича от вас и вярва в какво ли не. Защото вие, драги ми религиозни пратеници, вие сами прокудихте всички, открекохте всичко. Нима до преди двадесет години не отричахте рока като “музиката на дявола”, нима до преди четиресет не отричахте джаза “музиката на съблазна”, нима до петстотин години не отричахте въртенето на света и обикалянето му около слънцето. Готов съм отрито да приема Сатаната само за да нямам нищо общо с вас, но знам че така няма да стане – вие го създадохте. Сатанизма е черната овца, онази последна страница от вярата ви, която се правите че не съществува, но той е най-близо до християнството защото вярва във всичко, срещу което вие самите се борите. Наречете го най-големия грях, аз ще го нарека ваше създание.

- Носи игли, лепенки, значки и/или нашивки и каквото и да било което съдържа фрази: "Аз съм Готик", "Аз съм мъртъв" и подобни.

Това може да се случи само в анимационен сериал, затова няма да го критикувам.

- Заявява че е Готик.

Аз заявявам че съм готик. И въпреки това вярвам в християнството, вярвам в Бог, но не вярвам във вас – тлъсти и алчни използвачи, които стоят зад една идея стара две хиляди години, извратили я до N-та степен и я нарекли Християнство. Вярвам в Бог, но не във вашия Бог, нито във Сатаната. Вярвам в справедливостта и честността, но във вас не я виждам.

Ако пет или повече от изброените важат за вашето дете, моля намесете се веднага. Готическата култура е опасна и Сатаната вирее посредством нея. Ако някои от тези проблеми останат, запишете вашето дете в локалния център за психиатрично лечение.

Ако е налице да се вържете на такава статия, то вие самите, ако мога да ви нарека родители, имате нужда от психиатрично лечение

~Католическа църква "Св. Мария"

Един обикновен човек, който вие бихте отрекли като мръсен грешник.



Тагове:   религия,   дали,   свръхдоза,


Гласувай:
0



1. анонимен - ...
26.08.2008 12:38
Държа Да Кажа,Че Пентаграмата(Независимо Дали Е Обърната Или Права) Не Е Сатанистки Символ(Отделен Въпрос Е,Че Мнозинството Хора Не Са Запознати С Темата И Говорят Глупости)!Иначе Статията Бива ! ;p
цитирай
2. анонимен - XIXI
22.09.2008 13:47
Mnogo zabavna statiq....smqh se ot surce dokato q 4etoh...maika mi naskoro mi zaqvi 4e usm satanistka, 4e priqtelite mi sa nenormalni satanisti i 4e sa opasni, i 4e trqbva da si namerq normalni priqteli i da spra da otri4am masata....po povod na 1 statiq vuv vestnik "satanisti v rusiq qdat 4ove6ko" i razbira se citati ot sorta na "satanistite poznati o6te kato goti .." i t.n ...ta be6e mi trudno da ubedq maiaka si, 4e satanistite i gotite sa dosta razli4ni kakto , 4e gotite i sektite ne sa svurzani...no kakto i da e vuprosa e 4e vinagi 6te ima takiva statii, koito da nasajdat gre6na i nevqrna predstava v nevejite...problem, s koito mislq 4e nqma kak da se spravim.. za jalost ..
цитирай
3. анонимен - prosto nqmam dumi. . mnogo se smqh. . ...
26.10.2008 13:19
prosto nqmam dumi ..mnogo se smqh ..golemi prostotii sa tova
цитирай
4. анонимен - Пич, ти си уникален!браво на теб!аз ...
25.04.2010 21:01
Пич,ти си уникален!браво на теб!аз съм тийнейджърка на 15 и те признавам-страшен пич си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pns666
Категория: Други
Прочетен: 17736
Постинги: 4
Коментари: 11
Гласове: 48
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930