Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2008 22:17 - 10 безсмислени неща, които правим пред компютъра
Автор: pns666 Категория: Забавление   
Прочетен: 2905 Коментари: 3 Гласове:
2



10-то място –

Гледането на филми от интернет. Като си помисля с каква помия ни заливат холивудските сценаристи и започвам да си мисля че стачката им е била доста по дълго от последната година и сякаш цялата киноиндустрия е един голям заговор да отучат човечеството да гледа телевизия. Като се сетя обаче за спектъра от телевизионни програми (Нагласени Риалита, Телефонни игри “Колко пръста виждаш?”, шоута за семейни двойки в стил “Ранен Къци-Вапцаризъм”), мисля че лошите филми са най-малкия проблем и ни вредят най-малко.

            Интересен е и казусът “Искаме субтитри”. Много голяма част от филмите са на английски, прост и разговорен английски, какъвто се говори по улиците , без сложни термини и неясно произношение. Но не българинът-интернетчик не може да си позволи усилието да гледа един филм без субтитри, дори и да разбира езика. Няма нищо по-важно и прекрасно от това да отклоняваш вниманието си на всеки 3 секунди и половина, да четеш неща, които и без това ти казват в същия момент и да се чудиш на простотиите, които понякога пише в текстовите преводи. Лично аз съм гледал Терминатор 3 със субтитри написани явно от македонец националист, емигрирал в България с цел да осигури по добър живот на цялото си планинско село съставено от овчари членове на партия “Маке ти донска Атака”

 

9-то място -
            Гледането на сериали от интернет. Сигурен съм колко забавно и любознателно може да бъде да гледаш сериали. Особено важно е колко много неща можеш да научиш от тях. Вече виждам истинския смисъл зад имената: 24 – Прекарайте 24 часа пред компютъра, взирайки се в единственото спасение на Америка и света – самотен баща наркоман въоражен с мобилния телефон с най-мощна батерия, която след над 50 звънения и няколко минутни разговори за един ден, все още държи.. Човек да си помисли как всички криминални умове са се събрали и са решили да предприемат десетки атентати, заразявания, взривове и свещени войни в един ден. И колко приятно е след изморителен ден в задръствания и бачкаторство да се прибереш в “тихата панелка” на Люлин, седнеш пред компютъра и пуснеш сериал, половината, от който минава в издаване на звук от тенекиена кутия удряща се в ламаринен под (за непросветените – така отмерват минаващото време в сериала); Prison Break – новата класика. История за преуспяващ инженер, чийто живот е толкова скучен, че решава от чисто желание за адреналин да влезе в затвора за да спаси горкото си братче, очевидно ОТНОВО несправедливо обвинено за убийство. Ако направим проучване ще се докаже, че всеки втори престъпник в САЩ е несправедливо обвинен. Да не говорим какво става, когато след достатъчно сапунки и мазнене с пазачи двамата най-накрая отново са на свобода. Prison Break Season 2 – “Вече избягахме и в 22 епизода няма да видите помен от затвор, но защо да спираме дотук, нека копираме най-доброто от класики като “Беглецът” и “Голямото измъкване”, но да сложим съблечени жени и няколко негри за цвят. Да се радваме че третия сезон е орязан покрай Стачката на Сценаристите, един път и те да направят нещо хубаво вместо да пишат сценарии.

 

8-мо място –

            Програмирането и работата със сложен софтуер. За това съм с две ръце, ако единственото, което получавахме в замяна бяха положителни резултати и ефикасност. Но на какво сме свидетели. Дай на някой два месеца достъп до програмна среда и първото, което ще направи е поредния вирус, троянски кон, червей или дразнеща програма, предвидена да опъва до крайност нервите на всеки средностатистически потребител. Не съм глупав обаче и смятам че стотиците светещи реклами в интернет от типа “Вие сте нашия 999 999 999 999 посетител, печелите вафла и куфарче със стотинки по една”. Човек да се учуди колко посещавани са сайтовете, че броя отваряния да е няколко-стотин пъти по-голям от населението на земята, но това са маловажни подробности.

            Интересен е и момента с количеството софтуер, което ни залива в интернет. Изчакайте само да си пусна програмата за броене на космически интервали, която всеки заклет фен на Стар Трек трябва да има на десктопа си, а сега да пусна програмата за подреждане на файлове по дата на последно ходене до тоалетната. А сега едно бързо сканиране с антивирусния софтуер за намиране на грешки в правописа на описанията на песните ми, и форматиране на хард-диска при всяка такава грешка. Така след малко е време да отида до банкомата и да платя 1042 $ за ползване на софтуер от “платените софтуери с милион възможности”. Tипичен пример е програмата за графична редакция на икони, която има вградени функции да нагрява компютъра с цел “пържени яйца” и да записва час,минута и секунда на всяко натискане на клавиша F13. (Заклевам се ако този виц с F13 продължи само още три клавиша и ще си имаме самолет изтребител като периферно устройство към компютъра – F16).

 

7-мо място

            Сваляне на порно от интернет. Едно от любимите занимания на всички нас. За по-големите традиционалисти разполагаме с последните пресни-пресни, топли-топли заглавия “Анално задръстване 83 част”, “Черни мъже с бели престилки оправят Бели жени в блажна боя” , коледното издание “Блестящи коледни топки се поклащат под елхата”. Невероятни и просто незабравими заглавия. Все пак кой не иска да гледа две жени облечени с прозрачни нощници, които свалят своето изрязано до крайност бельо, със или без което все тая, след което пристъпват към целувки тип “Избърши ми слюнката, мами, влажна съм”. Ако съдя по звуците, които издават тези красавици човек може да си помисли че ерогенната зона е с площ два квадрата а Г-точката започва от брадичката и стига до петите. Последното, което можем да научим от еротичните филми за възрастни е че по тялото си жената често няма никакво окосмяване, тя самата носи сутиен n-пъти по 2D, има желание да прави секс с първия, който влезе в стаята, никога не страда от главоболие и през свободното си време запълва … дупките … (задраскайте това) времето си с еротични играчки.

            За по нетрадиционните имаме и нещо по-пикантно като например секс между жена с мъжки полов орган, кожени дрехи и камшик, която е вързала с белезници кон, пуска ток по опашката му и го кара да я нарича “господарке”. Ако случайно сте от другия бряг на река “Сиви осъм” можем да ви предложим порно с акули, яздени от мускулести мъжаги, яздени от други мускулести мъжаги, всеки от които генерал, моряк или учител по квантов български език (е такъв предмет няма, но то и обикновен български език вече няма).

 

6-то място

            Писането във форуми. Какво по прекрасно от това да влезеш в специализирания само за твоите интереси форум и да дадеш едно рамо на поредната тема. Това което съм забелязал обаче са следните подробности. Първо, незнайно защо, но във форума никога не можеш да получиш отговор на въпрос, който ти задаваш, освен ако някой вече не е отговорил. Тогава милите и услужливи админи и модове те молят собственоръчно да си намериш отговора, защото форума не е място където човек да пуска теми наляво и надясно. Форума е подредено място, в което най-важното е ако пръднеш, да е в категория газове, а ако се наакаш да не го пуснеш като rq-рекуест, а като link-линк. Отклоняването от темата, която автора е посочил е твърдо забранено, и затова ако четейки статия за втората световна, ти хрумне да заговориш за германските племена в древността, трябва да … запазиш мислите за себе си, форума не е място където да споделяте това, което мислите.

            Ако това не ви е убедило в важността на форумите, то може би няколко погледа на темите в раздел “Забавление” ще го направят. Колко далеч може да се разпростре човешката скуката. Отговора идва в теми като “Познайте размера на задника на предишния потребител” или пък “Игра на кой ще каже по-малко за себе си от предишния” Все още ви е интересно, посетете форум обсъждащ определен проблем, там ще се начетете на сблъсъци на мнения и изказвания с бисерна стойност.

 

5-то място

Сайтовете за споделяне на клипове. Едно от най-отпускащите преживявания, където всеки може да погледне клипове на любимите си изпълнители и групи при това с ниско качество или пък да проследи поредния епизод от живота на любимия на всичко видео-блогър “VIP-Гъз%User-666-КексQueen”. Ако случайно имате нужда от видео обяснение, сайтовете гъмжат от тях: “Колко често да си избръснем гърба”, “Нуждае ли се клошар от застраховка” и най-любимите на всички “За какво мислят жените”. На разположение на всеки млад майстор са и клипове “Знаете ли как ?”, даващи ни напътствия как да заземим тоалетна, да си направим бесило в домашни условия или как насила да се преборим със запека, използвайки немного вазелин и средно мощна прахосмукачка.

Ако всичко това ви се струват глупости, на които не искате да отделяте внимание, можете с удоволствие да се почерпите с безкрайната доза хумор в интернет. Клипове със няколко минутно хумористично съдържание – с лопата да ги ринеш. От забавни пеещи кучета та до “компилация от живото застрашаващи падания с възможност за мигновена смърт или осакатяване доживот”. Сигурно всеки от нас обича да си пие нескафе кул направено с хлорирана топла вода от чешмата, да се почесва по … чесалото, гледайки как главата на момиченце сключва 90 градусов ъгъл с гърба и, поради злощастната ситуация изкъртена греда да полети към земята.

           

4-то място

            Слушане на музика. Тук ще променя стила и ще кажа единствено положителни неща, защото музиката е един прекрасен начин за забавление и заслужава овации … Неееее! Няма да нарушаваме стила я. Всички сваляме музика и всички си мислим че това, което слушаме е най-якото. Ама неее. Самия факт че си го мислим говори колко сме ограничени. Няма най-добър стил музика … има само най-лош. Всъщност последната позиция упорито се опитват да я заемат адски много стилове или ако трябва да сме точни адски много представители на стилове музика.

Дали ще са потни и космати почитатели на тежката музика, които с помощта на метала и неговите сплави ни запознават с вътрешността на гърлата си. Или пък ще са изрусени и изсребрени носители на ордените “Кълчи-Баджак Кючек-Дискотек Розав ефенди” или “ Космата-Устата Тлъста-Покрай-Кръста хънъма”. А може да са разпалени последователи на идеята да си як “Лапъл” с гулам пистоует и шиуоки дуехи, да твоуиш за живуота и всяка твоя дума да плонизва плаво във съуцето.

Най-актуални в момента обаче са онези странни създания заменили традиционната музика включваща глас, мелодия, текст и последователност с мелодия и нищо друго. И това не пет или десет минути а от порядъка на час до два в някаква странна компилация наречена сет. И поне да имаше разнообразие, а то какво – дрън дрън дрън дрън (две минути) дрън дрън пляс дрън (още две минути) дрън дрън пляс тряс (две минути) дрън дрън пляс тряс тупа лупа дрън дрън.

 

3-то място

            Бронзовия медал присъждаме на най-актуалното в момента – Сайтовете за запознаства. Какво по приятно от това да се регистрираш под най-прекрасния ник “Plu6koebec_Kuraviq_Pi4_d3to_d1ga_200_LEVA_0t_L3janka”, да направиш две телефонни фотосесии в категории “Пръв пич на село Горно Нанадолнище” и “Убий ма, мамо, генгста съм”. Ако пък си от противноположния пол няма нищо по лесно – категориите са “Тестов обект избягал от клетката си във фабриката за гримове” (е дълго си е определението ама като ги видите и сбръчквате устни; “Пилешка трътка краси и моето лице” (ако се чудите, така момичетата пращат целувки) или мис “Немам цици, дашна съм” (когато си показват сутиените с надежда някой миротворец онанист да ги хареса)

            А какъв рай настъпва, когато вече регистрирани вече могат да започнат да отварят страници и профили на всичките си приятели и да дават оценки и коментари. Ето на това му викам градивна литературна критика – навсякъде 10ки , прегръдки , целувки и “обичаме се” по нашенски и от разстояние. Развитие – никакво. Само тийнейджърски флиртове и камо ли ако гаджето разбере – псувни и меле по интернет.

 

2-ро място

            Среброто ще отиде при забавлението за малки и големи – компютърните игри. Най-прекрасния начин да прекараш свободното си време … което за съжаление никой от нас не прави. Прекарваме нашето свободно време , несвободно време , заето време че и времето на съседите пред компютъра. При това с единствена цел да вдигнем още едно ниво, да набием още три глави или докато не разберем как точно сламка, използван кондом и кутия морски въшки ще ни помогнат да напуснем остова, на който попадаме без наше желание.

            Ако това не ви е достатъчно ще добавя и подробността “виртуален живот”. Че защо ми е да имам своя собствена кибер-идентичност, олицетворяваща се с уникален вид, способности, собственост и слава. Всичко това го имам и в реалния свят, при това графиката е по хубава, няма чийтъри и не можеш да изпиеш няколко шишенца червена течност на екс за секунди, че и това още да те доведе до пълно оздравяване от всички болести. Не деца, виното не действа така, само ви кара да се чувствате безсмъртни. В реалния живот никога няма да ми се наложи да съм всемогъщата мишка, която със своя мощен тремор (клик с левия бутон) по повърхността, управлява цели армии от слузести зерги, военизирани китайски хакери или пикселизирани войни на великата червена армия на … е не е Сталин, но ще се примирите. В реалния живот никога няма да ми се наложи да се целя като къртица в тъмна доба по смешно скачащ талибан, който обича майка ми на своя неразбираем език. В реалния живот няма да ми се случи да трябва да събирам комплекта “левия терлик на силата; десния терлик на мощта; каската на шефчето, потника на потния и амулета модел наковалня с дръжки” при това само да си избия комплексите че съм специален.

 

1-во място

             И златото отива при … Китайците. Нееее! Това не е продажна олимпиада в Пекин. Златото е за майката и бащата на интернета – чата. Някои хора стават сутрин с чата, други лягат … пак сутрин с чата, трети хапват чатейки, четвърти акат … пак чатейки. Ужас нали ? Така ли мислите ? asl ? Не ме разбирате ? np. Аз още ви обичам и ви пращам целувки и моя снимка.

            Какъв пък може да е проблема с чата. Това е нещо толкова безобидно и не застрашава никого. Разбира се. Но опитайте се да разсъждавате по същия начин ако дъщеря ви е на 13 години и чати с трийсет годишен чичка. При това господин, който има общо с домашните любимци и по окосмяване и по мирис и по факта че “Обича децата”. Това е като стария виц “ … Бременна съм … Ахмед … много щастливи … старичък фургон сред гората … малка плантация … приятелите на Ахмед ... обещаха … кокаин и екстази. … против СПИН … се влошава … “. Който го е чел знае какво имам в предвид. Който го е изживял … о със сигурност знае какво е усещането.

            В обобщение ще кажа че компютъра е едно много хубаво нещо, компютъра с интернет е второ много хубаво нещо, а аз ви изброих още десет много хубави неща, които да правите на него.



Тагове:   неща,


Гласувай:
2



1. анонимен - 6estaka, na kolko linii be6e kat' go ...
31.01.2009 16:40
6estaka, na kolko linii be6e kat' go pisa tva?!?!
цитирай
2. анонимен - 10 безсмислени неща, които правим пред компютъра
10.02.2009 09:17
Да знаеш само колко си прав за тези твърдения така е за съжаление


цитирай
3. galka4556 - Wow
23.09.2010 01:58
Takova razdvoenie ne mi se be6e slu4valo skoro! 4estno! Hem mi ide da napi6a "evala,mnooogo si prav", a v sa6toto vreme ozna4ava da priznaq 4e pove4eto ot ne6tata, koito pravq na kompjutara sa totalna bezmislicca i zaguba na vreme! Ei, sega 6te imam hrana za razmisyl za cqlata no6t, to i bez tova e palnolunue i sun ne me hva6ta...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pns666
Категория: Други
Прочетен: 17734
Постинги: 4
Коментари: 11
Гласове: 48
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031